Primeur! De Technics SL-1000R

technics-sl1000R-audio-tv-centrum

Technics heeft met dit prachtige ontwerp een absolute nieuwe referentiestandaard neergezet. Geen enkele andere draaitafel is hiermee te vergelijken. Motorisch is deze direct aangedreven draaitafel gebaseerd op de die van  de SL-1200G, maar dan verder doorontwikkeld en verbeterd. De motor heeft dan ook een zware taak, namelijk het 7,9 kilo zware draaiplateau aan te drijven (ca. 7,9 kg). De druklagers voor het plateau zijn van een speciaal ontworpen plastic en zorgen voor een grote stijfheid en -niet onbelangrijk- een zeer hoge betrouwbaarheid.

De kast bestaat uit twee lagen topkwaliteit materiaal, namelijk BMC (bulk molding compound) en aluminium. Het aluminium voor deze sandwichconstructie is 30 mm(!) dik. Het draaitafel deel is een bestaat uit 3 aparte lagen (BMC, aluminium gietwerk, en een 25 mm dik aluminium bovenpaneel). Totaal heeft deze referentie platenspeler dan 5 lagen om voor voldoende stijfheid te zorgen.

Bij de SL-1000R zit standaard geen kabel & headshell, maar wij kunnen u verschillende versies laten horen. Op deze manier ‘ontwerpen’ wij voor u op maat de beste combinatie.

Voor meer informatie over deze draaitafel kunt u ook een kijkje nemen op de Technics website.

technics-sl-1000R-vooraanzicht