Nieuw: de Arcam Radia series

arcam-radia-visual

 

Het Britse audio-icoon Arcam heeft onlangs de Radia serie gepresenteerd. Met deze lijn wil Arcam zijn Engelse roots eer aan doen terwijl het ook inspeelt op de hedendaagse behoefte aan kwalitatieve en betaalbare audioapparatuur. In het huidige aanbod van Radia vinden we drie all-in-one versterkers, een CD-toestel en een streamer voor muziekbestanden van hoge kwaliteit.

Arcam, opgericht in 1976 en nu deel van de Harman Luxury Audiogroup, onthult de Radia serie waarin de Arcam A5, A15 en A25 als geïntegreerde versterkers schitteren. Daarnaast introduceren ze de Arcam CD5 voor CD’s en de Arcam ST5, een netwerkspeler die topprestaties levert voor high-res audio.

Deze versterkers combineren klasse AB en G technologieën. De Radia-collectie is een frisse wind in Arcam’s aanbod, geheel in lijn met hun vernieuwde merkvisie en design. Meer nieuwigheden worden op korte termijn verwacht.

Jim Garrett van Harman Luxury Audio benadrukt dat bij het creëren van de Radia-reeks gekozen is voor een uniek ontwerp dat in hun ogen de beste geluidskwaliteit ooit biedt. Deze serie vertegenwoordigt niet alleen Arcam’s vernieuwde inzet voor topkwaliteit audio, maar omarmt ook de laatste technologische snufjes. Deze lijn spreekt met name de jongere generatie aan die op zoek is naar eersteklas audio voor een betaalbare prijs.

Esthetisch gezien pronkt de Radia serie met een verfijnd en evenwichtig design. De apparaten hebben een strakke matte zwarte afwerking, verrijkt met kenmerkende gele Radia-accenten. De bovenkant is sierlijk geperforeerd in een stijlvol patroon en de achterzijde heeft een connectorbedekking voor een clean look. Alle bedieningselementen zijn herontworpen voor gebruiksgemak en een verfijnde uitstraling.

De nieuwe versterkers ontvangen moeiteloos draadloze audiosignalen via Bluetooth, ondersteund door aptX Adaptive. Daarnaast beschikken ze over digitale inputs en Arcam’s unieke MM-phono stage. De A5 levert 2 x 50 Watt en de A15 produceert tot 2 x 100 Watt, beide in klasse AB met een geïntegreerde DA-converter op basis van de ESS ES9018 DAC-chip.

De krachtigere A25 levert 2 x 100 Watt met versterking in klasse G en beschikt over een ESS ES9280AQ DAC-chip, alsook een USB-C poort, sfeervolle LED accenten en een gestroomlijnd OLED-scherm op het front.

De Arcam ST5 streamer biedt een breed scala aan streamingmogelijkheden, zoals Amazon Music Unlimited, Qobuz en meer. Het ondersteunt ook technologieën zoals MQA, Google Chromecast en Apple Airplay2.

Wat betreft de Arcam CD5 CD-speler, deze speelt moeiteloos geperste CD’s, CR-R en CD-RW af en heeft een USB-poort voor het afspelen van verschillende muziekformaten. Zowel de ST5 als de CD5 zijn gebaseerd op de ESS ES9018 DAC en leveren een resolutie van 24-bit/192 kHz.

Prijslijst Arcam Radia:

Radia A5: €849

Radia A15: €1.249

Radia A25: €1.799

Radia CD5: €799

Radia ST5: €949