Nieuw uit Frankrijk: de Focal Kanta no.2

Focal Kanta no.2

Vers uit St.Etienne (FR) hebben sinds kort de Focal Kanta No. 2. Deze 3-wegspeaker wordt gepositioneerd tussen de Aria en Sopra-lijnen en kan gezien worden als een opvolger van de Electra lijn van het Franse merk. De serie telt om te beginnen één model, maar zal komend voorjaar uitgebreid worden met boekenplankmodel No. 1, grotere 3-weg No. 3 en een centerspeaker.

Het materiaal:
Voor de allereerste keer is een Flax sandwich-conusluidspreker gecombineerd met een Beryllium-tweeter. Vlas heeft de ideale eigenschappen, namelijk lage massa, stijfheid & demping. Deze unieke Flax / Beryllium-combinatie geeft muziek ongelooflijke warmte en muzikaliteit. Gemaakt in Frankrijk, heeft dit gepatenteerde vlasmembraan zich al bewezen in Focal home en in-car speakers. De middentoner maakt gebruik van de TMD-demper (Tuned Mass Damping) en elke Kanta-luidspreker is ook uitgerust met een NIC (Neutral Inductance Circuit) -stuurprogramma, dat het magnetisch veld stabiliseert voor perfect gedefinieerd geluid en een beter bestuurde bas.

de kast:
De baffle (voorkant van de luidspreker) is gemaakt van een nieuw materiaal dat geschikt is voor de akoestische parameters. Het is uit één stuk gegoten van polymeer met een hoge dichtheid (HDP). Dit materiaal heeft uitstekende prestaties: het is 70% dichter dan MDF, 15% stijver en biedt 25% meer demping. Het uit één stuk bestaande schot elimineert volledig elke geluidsafbuiging. Kanta bevat Power Flow-technologie met twee ventilatieopeningen aan de voor- en achterkant, om de bascompressie te beperken.

De tweeter:
Het ontwerp van Focal is erop gericht om de vervorming in elk register te verminderen. Bij de Kanta wordt het hoge register gereproduceerd door een nieuwe pure Beryllium-tweeter. Deze IAL3-tweeter combineert de principes van IAL (Infinite Acoustic Loading) en IHL (Infinite Horn Loading) tweeters, die beide helpen bij de absorptie van golven, waardoor de tweeter frequentie wordt verlaagd.

U kunt bij ons de ‘No.2’ ,uitgevoerd in ‘warm taupe’, komen beluisteren…