EISA Awards 2023-2024

De jaarlijkse EISA (Expert Imaging and Sound Association) Awards, een van de meest gerespecteerde prijzen in de elektronica- en technologie-industrie, heeft opnieuw de schijnwerpers gericht op baanbrekende producten en innovaties. De EISA Awards erkennen uitmuntendheid in verschillende categorieën, waaronder audio, fotografie, videotechnologie, in-car elektronica en mobiele apparaten.

Dit jaar zijn de EISA Awards voor 2023 bekendgemaakt, en de lijst van winnaars belichaamt de opmerkelijke vooruitgang en de voortdurende innovatie binnen de sector. Een internationaal panel van meer dan vijftig vooraanstaande experts uit de industrie heeft zorgvuldig geëvalueerd en gestemd om de meest opvallende producten te onderscheiden.

Enkele hoogtepunten van de EISA Awards van dit jaar zijn onder andere:

Bowers & Wilkins 703 S3

EISA Floorstanding loudspeakers 2023-2024

De indrukwekkende bas, de hoge tonen en het samenhangende geluidsbeeld getuigen van het technisch kunnen dat is toegepast bij de ontwikkeling van de derde generatie van de 700 Serie van Bowers & Wilkins. Een groot deel daarvan is afkomstig van de topklasse 800 D4 modellen van het bedrijf. Nergens blijkt dit meer dan bij de 703 S3, een slanke zuil die voor het eerst een tweeter bovenop heeft. Dit, in combinatie met een paar 165 mm Aerofoil woofers en een 150 mm Continuum conus middentoner zorgt voor een meeslepende en emotionele luisterervaring. Deze vloerstaander maakt de topprestaties van B&W toegankelijk voor meer muziekliefhebbers. De nieuwe Mokka-kleurstelling, naast de klassieke witte of zwarte opties, is ook prachtig.

KEF LSX II

EISA Wireless bookshelf loudspeakers 2023-2024

Voor deze tweede generatie upgrade van de met een EISA Award bekroonde LSX luidsprekers heeft KEF de functionaliteit uitgebreid met extra USB-C en HDMI ARC ingangen en een nieuw draadloos bedieningsplatform dat wordt geleverd via een fantastische app. Gebruik deze laatste om door streamingdiensten te navigeren, tussen bronnen te schakelen en toegang te krijgen tot uitgebreide EQ-instellingen, en geniet vervolgens van de krachtige en soepele prestaties van de LSX II. De kleine kast met baspoort aan de achterkant is voorzien van KEF’s op maat gemaakte Uni-Q array, waarvan de tweeter en bas/middenunits afzonderlijk worden aangestuurd door klasse D versterkermodules. De LSX II is verkrijgbaar in verschillende opvallende kleuren en kan een compleet hifi-rack vervangen – en klinkt net zo goed!

Dynaudio Focus 50

EISA Wireless floorstanding loudspeakers 2023-2024

Door gebruik te maken van bewezen drivertechnologieën uit Dynaudio’s high-end Confidence- en Contour-luidsprekers, in combinatie met de krachtige ingebouwde versterking van Pascal, levert de drieweg Focus 50 muziek met een superieure dynamiek en kracht. Een WiSA-verbinding van hoge kwaliteit tussen de luidsprekers en Dirac Live voor ruimtecorrectie dragen bij aan deze ongeëvenaarde prestaties. Een breed scala aan bronnen wordt ondersteund, van streamingdiensten en Roon tot de hardware die is aangesloten via analoge en digitale ingangen, waaronder HDMI ARC. De Focus 50 is een compleet muzieksysteem dat de voordelen van actieve luidsprekers laat zien – je hoeft alleen maar een netsnoer aan te sluiten en te kiezen uit de vier prachtige afwerkingsopties.

Hegel Viking

EISA High-End CD player 2023-2024

Deze CD-speler van het Noorse merk heeft een onverbloemd puristische aanpak en is er op gericht om de laatste druppel prestatie uit je CD-collectie te persen. Daartoe heeft Hegel een AKM-gebaseerde DAC-stage van hoge kwaliteit en een volledig gebalanceerde analoge uitgang ontworpen die elk gevoed worden door aparte voedingen. De eigen SoundEngine technologie onderdrukt ook digitale jitter. Het hoogwaardige geluid van de Viking, dat perfect past bij de nieuwste voor/vermogensversterkerontwerpen van Hegel, moet je horen: het is helder, driedimensionaal en oorspronkelijk, waardoor lange luistersessies een absoluut genot worden. De uitstekende bouwkwaliteit en het superieure gebruiksgemak maken deze CD speler nog aantrekkelijker.

Pro-Ject T2 W

EISA Vinyl system 2023-2024

De T2 W is een gewaagde poging om analoog vinyl afspelen te combineren met digitaal gemak. Pro-Ject slaagt daar met verve in. De platenspeler heeft riemaandrijving, een 9 inch aluminium toonarm en een Sumiko MM cartridge plus een elektronische snelheidsregeling. De geïntegreerde draadloze module waarmee eigenaars hun muziek kunnen streamen naar netwerkluidsprekers en hifi-systemen tilt de T2 W naar een nog hoger niveau. De ‘Pro-Ject Control’ app maakt de setup en bediening eenvoudig, met opties zoals verliesvrije 48kHz/24-bit FLAC output en automatische streaming wanneer je de naald op de plaat laat zakken. Het draaien van platen en het integreren daarvan in een ‘modern’ systeem is nog nooit zo eenvoudig geweest.

NAD C 3050

EISA Integrated amplifier 2023-2024

Van buiten is de C 3050 een eerbetoon aan NAD’s vroegste ontwerpen met zijn getrouwe vintage styling, maar in alle andere opzichten is dit een door en door moderne geïntegreerde versterker met een ‘alles kan’ benadering. Het vermogen van 2x100W wordt geleverd door klasse D versterkers en de aansluitmogelijkheden omvatten HDMI eARC, een speciale MM phono ingang en meer. Sluit de optionele NAD BluOS-D kaart aan en de functionaliteit wordt uitgebreid met superieure streamingopties (inclusief app-bediening en multiroom compatibiliteit) plus Dirac kamerkalibratie. En terwijl de vooruitstrevende technologie een indrukwekkende geluidskwaliteit levert, kun je je ogen de kost geven met de grote VU-meters van de C 3050.

Bluesound POWERNODE EDGE

EISA Compact streaming amplifier 2023-2024

Dankzij het indrukwekkend slanke chassis dat aan de muur kan worden gemonteerd, kan de POWERNODE EDGE vrijwel overal worden geïnstalleerd. Deze compacte vormfactor wordt aangevuld met een uitgebreide functionaliteit. Deze slanke ‘voeg gewoon luidsprekers toe’ versterker wordt bediend via de intuïtieve BluOS-app van Bluesound en heeft toegang tot streamingdiensten, internetradio en muziekbestanden vanaf een netwerk of USB-opslag. Met aansluitingen zoals HDMI eARC en tweeweg Bluetooth wordt de veelzijdigheid nog verder vergroot. Het geluid, geleverd door ingebouwde versterking en met hi-res audio-ondersteuning, is indrukwekkend. Gebruik de POWERNODE EDGE als een discrete versterker in een standalone opstelling of combineer deze met andere BluOS-apparaten om een multiroom muzieksysteem te vormen.

Hegel H600

EISA High-end streaming amplifier 2023-2024

De H600 van Hegel met een verbeterde digitale trap rond een nieuwe DAC-chip en netwerkkaart is een waardige opvolger van de spectaculaire H590 streaming versterker die vijf jaar geleden werd bekroond met een EISA Award. De op maat gemaakte SoundEngine 2 foutonderdrukkende technologie van het bedrijf levert een geluid met een overvloed aan details en controle, geholpen door een uitgebreid herontworpen voorversterkertrap die een organische, eerlijke en meeslepende prestatie garandeert. Alle soorten luidsprekers zijn welkom, dankzij de enorm krachtige ‘2x303W’ uitgang van de H600. Naast de LAN-poort bevat de H600 digitale ingangen op USB-B (384kHz/32-bit; DSD256), drie optische en twee coaxiale aansluitingen. Esthetisch aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is dit vlaggenschip een tour de force.

T+A SOLITAIRE T

EISA Premium wireless headphones 2023-2024

Het gebruiken van audiofiele technologie in een mobiele draadloze hoofdtelefoon is een uitdaging, maar T+A lukt het met de slimme Solitaire T, een luxueuze en lichte set die een uitstekende ruisonderdrukking en prestatie biedt die concurrerend zijn met bewezen bedrade ontwerpen. De sleutel tot de aantrekkingskracht is de veelzijdigheid: een aparte ESS DAC ondersteunt een HQ-luistermodus, de hoogwaardige Bluetooth-chipset is compatibel met aptX HD en er zijn ook USB-C- en analoge aansluitingen. Rond de 42 mm dynamische drivers bevinden zich gesloten oorschelpen verbonden door een aluminium frame. Prachtige zwarte en witte kleuropties zorgen ervoor dat de Solitaire T net zo duurzaam als stijlvol is. Je kunt deze hoofdtelefoon beschouwen als een triomf van technologie en geluid.

KEF R Series

EISA Loudspeaker series 2023-2024

Technologieën die ontwikkeld zijn voor de duurdere KEF-luidsprekers, waaronder de nieuwste generatie Uni-Q driver met metamateriaal absorptietechnologie (MAT), vormen de basis voor het ontwerp en de prestaties van de verbluffende R-serie. Deze serie bestaat uit zeven modellen, waaronder vloerstaanders, staanderluidsprekers, middenluidsprekers en surround-opties met Dolby Atmos en is geschikt voor zowel thuisbioscopen als hifi-liefhebbers. Of de luidsprekers nu worden gebruikt voor muziek of films, er is een dynamisch, gedetailleerd en opwindend natuurlijk geluid dat gecontroleerde, diepe lage tonen combineert met sprankelende hoge tonen. En met de verschillende kleuropties, waaronder speciale edities voor de R3 standmount en R7 tower, passen deze prachtige behuizingen helemaal bij je interieur.

Denon AVC-A1H

EISA Premium AV amplifier 2023-2024

Door 15.4-kanaals processing te huwen met 15-kanaals versterking, wordt Denons AVC-A1H de huidige referentie qua AV-versterking die klaar is voor de meest uitgebreide thuisbioscopen. De enorme aandacht voor detail kenmerkend voor de ‘A1’-producten van het merk is heel merkbaar, gaande van de gigantische ringkerntransformator en de aparte voeding voor het DAC-gedeelte, tot de 32-bit DSP-motor en het geoptimaliseerde circuitontwerp. Vakmanschap van het hoogste niveau, met audioprestaties op referentieniveau bij films en muziek tot resultaat. Denons vlaggenschip pakt uit met energie en grootschalige prestaties en huwt dit met adembenemende resolutie, detail en helderheid. Geen enkel andere geïntegreerde meerkanaalsversterker kan er aan tippen…

Loewe klang bar3 mr

EISA Soundbar 2023-2024

De knappe klang bar3 mr van Loewe mikt op iedereen die omhullend tv-geluid wenst – maar zonder gedoe. Dolby Atmos wordt ondersteund, waardoor dit 3.1-model omhullend geluid rijk aan detail en spanning opdient. Muziekprestaties zijn ook zeer goed en dankzij een paar 100 mm woofers aan de bovenkant heeft de soundbar geen subwoofer nodig om machtig te klinken. Je kunt er wél een draadloos toevoegen als je meer basimpact wilt, net zoals draadloze achterspeakers om de surroundervaring naar een hoger niveau te tillen. Door het DTS Play-Fi-platform toe te passen, krijgt de klang bar3 mr een variëteit aan streamingopties en kan het passen in een multiroomopstelling. Er zijn zelfs pre-outs voor vijf kanalen, een unieke eigenschap dat audiofiele opstellingen met actieve speakers mogelijk maakt.

Samsung 77S95C

EISA Premium OLED TV 2023-2024

Toonaangevende HDR-helderheid, diepe zwartniveaus en een levendig, breed kleurbereik cementeren de premium status van deze Samsung-tv. De tweede generatie Quantum Dot OLED-technologie in de 77S95C profiteert van nieuwe paneelbesturingssoftware en een verfijnd lichtpad en maakt zo onberispelijke beelden mogelijk. Hieraan gekoppeld is Samsungs verbeterde Neural Quantum Processor 4K, die helpt bij het verfijnen van beweging, helderheid, kleur en nog veel meer. Wat audio betreft zorgt een reeks luidsprekers rondom het scherm voor een meeslepende, filmische sfeer in films, tv en games. Het ontwerp van dit 77 inch-model is al even inspirerend, van de One Connect box voor een rommelvrije installatie tot de hoogwaardige afwerking van het ultraslanke frame. Op zoek naar de ultieme OLED TV? Bekijk dan deze.