DALI KORE

Kom op deze pagina alles te weten over de DALI KORE luidsprekers

De nieuwe vlaggenschip luidspreker van DALI – De DALI KORE. Door het opzij zetten van de traditionele beperkingen van grootte en kosten, in de ontwikkeling van luidsprekers, hebben ze hun meest uitstekende audiofiele luidspreker ooit gecreëerd. De DALI KORE is gebaseerd op kennis die is opgebouwd gedurende vier decennia van het creëren van veelgeprezen Hi-Fi producten. De DALI KORE innoveert daarom met nieuwe en baanbrekende technologie, maar ontwikkelt zich ook met enkele van de beste en bewezen technologieën van DALI, om een waar muzikaal en prestatie meesterwerk te creëren.

De DALI KORE bevat alles wat er bij DALI aan kennis is opgebouwd en is een echte DALI luidspreker in de zin dat ze niet geprobeerd hebben om dingen anders te doen dan ze normaal doen – De DALI KORE is het product van wat ze kunnen doen, wanneer je geen rekening hoeft te houden met grootte of prijs.

Daarom bestaat de KORE uit heel weinig compromissen; een luidspreker met alle kwaliteiten en finesse van de allerbeste kleine ultra-high-end luidspreker, maar dan in een veel groter formaat.
De DALI KORE is gewoon meer van waar DALI al goed in is – al hun knowhow en belangrijke geluidsfilosofieën zoals laag verlies, lage kleuring en brede dispersie, alleen veel groter en luxueuzer dan ze tot nu toe hebben gedaan.


In de eerste plaats is de KORE een hoogtepunt en een bekroning van alle knowhow die ze gedurende tientallen jaren hebben opgebouwd bij de productie van hoogwaardige luidsprekers. DALI wilde al die kennis combineren met baanbrekende nieuwe technologieën, om een meesterwerk en een vlaggenschipmodel te creëren dat laat zien wie ze zijn. Waarom hebben ze dat gedaan? Omdat dat is wat ze doen! Ze maken luidsprekers en de KORE is een statement van deze kunst.

Met de DALI KORE wilden ze de normale grenzen van het compromis wegnemen en een product maken waarbij geen keuzes gemaakt hoefde te worden op basis van compromissen – ze wilden een product maken op het hoogste niveau! De beste dynamische resolutie van welke luidspreker dan ook, waar dan ook en de mogelijkheid om luid en zacht af te spelen met exact dezelfde getrouwheid. Zowel prestaties van wereldklasse als een verbluffend visueel ontwerp. Maar ook een product dat gemakkelijk te gebruiken is voor de gebruiker en gemakkelijk te integreren is in een normale luisteromgeving en dat niet voortdurend aangepast hoeft te worden of een technicus nodig heeft om het op te zetten. Het moet net zo makkelijk te gebruiken zijn als elke andere DALI luidspreker.

De KORE is een echte DALI luidspreker en bezit het DALI DNA en alle traditionele DALI geluidsfilosofieën die ze in al hun producten toepassen – maar de KORE is een opwaardering van hun denkwijze zonder grenzen of typische compromissen. Een echte DALI luidspreker – maar tegen een hogere prijs. De DALI KORE is simpelweg de meest uitmuntende audiofiele luidspreker die ze ooit hebben gemaakt.

Geschiedenis:

DALI heeft een high-end geschiedenis en is altijd gedreven geweest om elektro-akoestische technologieën te verkennen en innovatieve producten te creëren die de grenzen van de mogelijkheden verleggen.
Een paar voorbeelden: – DALI 40, DALI Skyline, DALI Dacapo DALI Megaline, DALI Gravity, DALI Euphonia, DALI Epicon Grand. Ze hebben een traditie in het maken van high-end luidsprekers. De KORE is een kostare luidspreker, maar deze is niet op dit prijspunt gezet om alleen maar een luidspreker te bieden in deze klasse. Het is een kostbare luidspreker, omdat de keuzes die DALI gemaakt heeft en de eisen die ze hebben gesteld, hem prijzig maken. En dat is het DNA van DALI en de manier waarop het zou moeten zijn. Alles moet in evenwicht zijn. KORE is een evolutie van de geschiedenis van DALI’s high end ontwerpen.
De elektro-akoestische configuratie van de DALI KORE mag dan een ‘schone lei’ ontwerp zijn, de ervaring en knowhow die ze hebben opgedaan door decennia lang veelgeprezen luidsprekers te produceren, is van fundamenteel belang geweest bij de ontwikkeling ervan.

DALI geluidsfilosofieën:

De elektro-akoestische ontwerpfilosofieën van de DALI KORE volgen dezelfde DALI Sound Principles die elke luidspreker aansturen die het DALI logo draagt, dus er zijn technologieën in de DALI KORE die al bekend zijn van de bestaande series, en dan zijn er enkele technologieën die, om het zachtjes uit te drukken, evolueren op de bekende technologieën en nieuwe en meer geperfectioneerde versies introduceren van waar ze al goed in zijn. De filosofie blijft dezelfde, de KORE is een ultieme weergave van DALI’s filosofie, zonder beperkingen.
Hieronder vind je een walkthrough van al hun filosofieën, uitgelegd in relatie tot de KORE

Low Loss:

De selectie van low-loss materialen en beslissingen over constructiedetails zijn fundamentele bouwstenen in de DALI KORE en in elke DALI luidspreker wat dat betreft.
Elk aspect in de luidspreker is ontworpen voor een laag mechanisch verlies, van de specifieke plaatsing van de baspoorten, het ontwerp van het wisselfilter, de vorm en materialen van de kast, de conus- en ophangingsmaterialen, tot het spreekspoel- en magneetmotorsysteem dat ook DALI’s gepatenteerde Balanced Drive SMC-technologie bevat.
We slagen erin de mechanische vervorming aanzienlijk te verminderen door de hysteresis en wervelstromen drastisch te verlagen door ijzer te vervangen door SMC-Gen2 in het poolgedeelte van de bas- en midrange drivers.
Door het zeer lage mechanische verlies blijven de meest fragiele geluidsdetails, zelfs bij zeer lage luisterniveaus, behouden. Dit is de enige manier om een ultieme transparantie en “levendigheid” van de luidspreker te verkrijgen, die zich in de DALI KORE manifesteert op een ongehoord niveau. De DALI KORE verdwijnt volledig in het stereoveld, zodat u alleen van de muziek kunt genieten. Niet meer, niet minder.

Holografisch geluidsbeeld:

Het creëren van een geloofwaardige soundstage draait allemaal om het reproduceren van elk detail in het audiosignaal en een correcte timing. Om dit te doen is het van cruciaal belang om mechanische vervorming, dynamische compressie en signaalverlies tot een minimum te beperken.
Het doel is om de DALI KORE te laten “verdwijnen” en het geluid met ultieme transparantie weer te geven, moeiteloos en met extreem lage niveaus van vervorming. Het reproduceren van een accurate driedimensionaliteit vereist dat elk onderdeel van de luidspreker perfect samenwerkt om een vloeiend in elkaar gestoken signaal te creëren in zowel het tijd- als het frequentiedomein. DALI’s tijdcoherentie en low-loss technologieën zorgen voor een transparant, holografisch, driedimensionaal geluidsbeeld. Voor ons is de sleutel de zorgvuldige keuze van onze bouwmaterialen, die ervoor zorgen dat er geen signaal verloren gaat of verandert op zijn weg door de DALI KORE.
Door alleen gebruik te maken van ultramoderne, door DALI ontworpen en op maat gemaakte drivers, wordt de behoefte aan frequentiecorrectie in de cross-over geminimaliseerd. Dit stelt ons in staat een zeer specifiek wisselfilter te ontwerpen, dat er samen met zorgvuldig geselecteerde kwaliteitscomponenten voor zorgt dat het signaalverlies vrijwel nihil is en daarom vrijwel geen invloed heeft op het oorspronkelijke signaal, waardoor alle kritische details in het signaal behouden blijven voor een nauwkeurige weergave door de luidspreker.

Tijdscoherentie:

Zorgen voor een perfecte fase tussen de afzonderlijke drivers in de DALI KORE is de sleutel tot het leveren van een realistisch 3D-geluidsbeeld. Timing tussen de drivers en een perfect geoptimaliseerde overdracht van driver naar driver is de basis voor ultieme High Fidelity Alle op maat gemaakte drivers in de DALI KORE zijn nauwkeurig op tijd uitgelijnd om ervoor te zorgen dat elke microscopische nuance van het muzieksignaal op het juiste moment bij het oor aankomt. Ontworpen met een volledig frequentiebereik, brede spreiding, speciaal gevormde baffle en een geavanceerd behuizingsontwerp zorgen we voor een optimale respons en een perfect faseresponsprofiel, zowel van de drivers als van het basreflexsysteem, waardoor de noodzaak voor crossover correcties aanzienlijk wordt vereenvoudigd, en op zijn beurt antwoordt met een uiterst natuurlijke en realistische reproductie van elk audiogenre.

Helderheid:

Helderheid in het audiosignaal wordt verkregen door weinig verlies van informatie in combinatie met een vloeiende en naadloze weergave in zowel het tijd- als het frequentiedomein. Om deze naadloosheid te behouden, moet de integratie van de drivers in de KORE perfect zijn.

Het succes van de integratie van “overlappende” drivers hangt af van talrijke combinaties van elementen, die alleen kunnen worden bereikt door de driver zorgvuldig te optimaliseren, niet alleen voor een perfecte frequentierespons in zijn belangrijkste werkgebied, maar ook aan zijn buitengrenzen. Deze aandacht voor het roll-off gebied is één van DALI’s specialiteiten en één die in al onze luidsprekerontwerpen aanwezig is. Het menselijk gehoor is bijzonder gevoelig in het middenfrequentiegebied – gecentreerd rond 3.000 Hz. Dit frequentiegebied is ook waar de meeste woofer/middentoners het signaal moeten overdragen aan het frequentiebereik van de tweeter. Elke vervorming, signaaldip en slechte integratie van fasegedrag tussen de twee contribuanten, of elke andere vorm van kleuring binnen dit cruciale gebied, zal de audio-ervaring sterk verslechteren.
De DALI KORE biedt een perfecte integratie en een feilloos evenwicht tussen alle niveaus, fasen en onderdelen die betrokken zijn bij het creëren van het volledige frequentiespectrum.

Brede spreiding:

Genieten van muziek en films zijn van het grootste belang voor DALI en wij ontwerpen onze luidsprekers om luisteraars de best mogelijke ervaring in alle gebieden van de kamer te geven. Door het audiosignaal te optimaliseren voor off-axis distributie zal het signaal dat uw oor rechtstreeks bereikt en het signaal dat gereflecteerd wordt in de oppervlakken van de kamer een coherente balancering hebben. Dit resulteert in een consistent geluid van hoge kwaliteit, niet alleen in een veel breder luistergebied, maar vergroot ook de sweet spot waar het publiek het best mogelijke geluid kan ervaren. Het biedt ook meer vrijheid en flexibiliteit bij het plaatsen van de luidsprekers. De uniforme spreiding over een groot aantal luisterhoeken zorgt voor een soepele, uniforme energieverdeling in de luisterruimte, een andere cruciale factor voor een coherente en goed uitgebalanceerde tonaliteit.Harmonische vervorming werkt altijd omhoog in de frequentie – op de as. Net als diffractie, membraanbreuken en andere regelmatigheden, dus het optimaliseren van onze drive units voor een optimale off axis response (wat een bewuste keuze moet zijn, en is), geeft ons minder rimpeling op de frequentiecurve, lagere niet-harmonische vervorming, evenals een garantie voor een betere en soepelere afgifte van energie in de gehele ruimte.

Kast met lage resonantie:

Het oppervlak van de luidsprekerkast is doorgaans veel groter dan het oppervlak van de drivers, dus het minimaliseren van kasttrillingen is essentieel voor een nauwkeurige en natuurlijke geluidsweergave. De geavanceerde DALI KORE kastconstructie zorgt voor een volledig inert en niet-resonant fundament waarop de drivers kunnen presteren. Door gebruik te maken van een combinatie van verschillende niet-resonante materialen, een extreem stevige koppeling met de drivers en het chassis en de zware betonnen basis, alsmede de grote verhouding tussen de bewegende massa en de kastmassa – worden verbazingwekkend lage trillingen en kleuring van de kast gegarandeerd.
Versterker Geoptimaliseerd:
Een stabiele en extreem lineaire omgeving voor een versterker is van cruciaal belang voor het leveren van de best mogelijke geluidsweergave, ongeacht de aangesloten versterker. Door een impedantiebelasting van een dergelijke kwaliteit en een hoge gevoeligheid te leveren, laat de DALI KORE elke versterker het signaal precies zo reproduceren als het is – niets wordt toegevoegd, niets wordt weggenomen. De KORE is gemakkelijk voor de versterker – maar hij zal alles zeggen over uw versterker en zal precies zo spelen als uw versterker het laat spelen.

Individueel vervaardigd – In Denemarken
Wij passen het beste van industriële productie en individueel vakmanschap toe om luidsprekers van hoge kwaliteit te maken die het DALI logo waardig zijn. Voor de DALI KORE is het niet anders. De DALI KORE is volledig vervaardigd in Denemarken in onze eigen fabriek in Nørager, met alle processen uitgevoerd door onszelf of door lokale Deense specialisten fabrikanten – Een echt Made in Denmark product van begin tot eind.

Wat is de DALI KORE (volgens Dali):

Wat ziet het oog ? De DALI KORE is een grote luidspreker die een groots geluid belooft – maar met de finesse van de meest ultra high end monitorluidspreker.
Door zijn lichaamsbouw kan hij alles overtuigend weergeven met een zeer lage vervorming, terwijl hij een pompeuze geluidsweergave levert – als dat het bronmateriaal is.
Maar als je een piepkleine kameropname op deze luidspreker afspeelt, zal het piepklein klinken. En dat is het hele idee.

Het is een “flagship’ uitvoering, hoewel hij er nog steeds uitziet als een DALI luidspreker. Dat is met opzet zo gedaan.
Het IS een DALI product en het is een baken voor toekomstige modellen.
We hebben hem gebouwd op veel van dezelfde criteria die we altijd gebruiken. – We houden van tweeters die laag gaan – we hebben er een gebouwd die lager gaat- We houden van een midrange met een breed frequentiebereik – deze heeft een breder bereik- We willen dat de bas dieper gaat – nu gaan we nog dieper. Waarom hebben we dat gedaan? Omdat het is wat we doen!
Wij doen luidsprekers en de KORE is een statement van “deze” kunst – In alle eerlijkheid – als wij het niet zouden doen, wie zou het dan wel doen?
Hij heeft een formaat dat voldoende “hoofdruimte” laat om ALLES te kunnen VERWERKEN wat wij willen. Het moest en kan zonder inspanning. In alle opzichten.
De luidspreker verandert zichzelf niet, in relatie tot wat hem wordt opgedragen te doen! Hij is op de juiste manier gebouwd. Vaak als luidsprekerbedrijven een statement product maken, moeten ze ook een “statement sound” hebben, d.w.z. waarbij het geluid gewoon iets wordt dat iets op zichzelf wordt. Het dilemma waarmee wij in onze geluidsprincipes werken, is dat hoe perfecter het product wordt, hoe minder je het hoort. Dus het vermogen om te verdwijnen, bijvoorbeeld, moet een van de dingen worden die mensen waarnemen. Maar het is ook wat, als je het verkeerd leest, de nieuwe kleren van de keizer kunnen worden. Omdat de spreker “naakt” is.We hebben eigenlijk GEEN “indrukwekkende” spreker gemaakt, we hebben een spreker gemaakt die nog beter kan verdwijnen. En dat is iets waar sommige luisteraars mee in het reine moeten komen – zijn ze echt geïnteresseerd in een luidspreker die bijna geen vervorming of kleuring heeft?

Klik op de volgende button voor de DALI KORE whitepaper:

DALI KORE PDF

DALI KORE specificaties:

Frequency Range: (+/- 3 dB) 26 Hz – 34 kHz
Sensitivity: 89 dB @ 2.83 volts
Nominal Impedance: 4 ohms
Minimum Impedance: 3.2 ohms @ 72 Hz
Recommended Amplifier Power: 100 – 1,500 watts
Bass Drivers: 2 x 11½ inch Balanced Drive SMC
Midrange Driver: 7 inch Balanced Drive SMC
Hybrid High Frequency Driver: 35 mm soft textile dome
Hybrid Super High Frequency Driver: 10 x 55 mm ribbon
Crossover Frequencies (Hz): 390/2,100/12,000
Low Frequency Enclosure Type: 2 x 72 litre reflex loaded
Reflex Tuning Frequency: 22 Hz
Midrange Frequency Enclosure Type: Attenuated open back line
Enclosure Construction Curved: 28 mm birch laminate composite with aluminium die-cast, thermoset resin and cast composite structural elements.
Enclosure Finishes: Gloss Lacquer Ammara Ebony veneer with contrasting textured finishes.
Connections Custom designed: machined and gold-plated terminals suitable for bare wires, spade terminals and 4 mm plugs. Bi-wire/Bi-amp capable.
Dimensions (H x W x D): 1.675 x 448 x 593 mm
Weight: 140 kg

This white paper is preliminary and is therefore subject to change without notice.