DALI viert 40-jarig jubileum met Epikore 11 luidsprekers en IO-12 hoofdtelefoon

Dali Epikore 11

Op High End München, het voornaamste evenement voor hoogwaardige audio, vierde DALI, opgericht in 1983, haar veertigjarig bestaan door het introduceren van de nieuwe Epikore 11 vloerstaander en hun nieuwste hoofdtelefoon, de IO-12.

De Epikore 11, gevierd als een mijlpaal in veertig jaar onderzoek en ontwikkeling van luidsprekers door DALI, is ontworpen als de natuurlijke evolutie van de bejubelde Epicon-serie en combineert innovaties van de vorig jaar geïntroduceerde Kore. “Er zit een behoorlijk gat tussen Epicon en Kore, en met Epikore gaan we dat voorzichtig vullen,” merkte Lars Worre, CEO van DALI op.

Technisch gezien is de Epikore 11 een 4½-weg vloerstaander die, volgens DALI, nieuwe maatstaven stelt in design en lage vervorming. Uitgerust met vier 8-inch woofers, een 6½-inch midrange en de tweede generatie van DALI’s SMC magneetmateriaal, belooft de luidspreker een realistische en luxueuze geluidservaring.

Over SMC gesproken, de Soft Magnetic Compound is een uniek poeder dat sterke magnetische eigenschappen heeft, maar elektrische stromen nauwelijks geleidt. Dit materiaal, eerder gebruikt in de Epicon-, Rubicon- en Opticon-modellen van DALI, is volgens de fabrikant nu nog breder ingezet in de Epikore-lijn. De nieuwe SMC Gen-2 technologie, oorspronkelijk geïntroduceerd in DALI’s Kore vlaggenschip, draagt bij aan een verdere reductie van hysterese en wervelstromen, resulterend in een dynamische en authentieke geluidsweergave.

dali io-12
dali io-12

Daarnaast heeft DALI het feest op de beursvloer uitgebreid met de presentatie van de IO-12 hoofdtelefoon, nu het vlaggenschip van het merk, geprijsd op 999 euro. Als ’s werelds eerste hoofdtelefoon uitgerust met SMC technologie, claimt de IO-12 elektrostatische niveaus van helderheid in het middenbereik. Met 50mm Custom Drivers, Active Noise Cancellation, aptX Adaptive Bluetooth en USB-C/3,5mm bedrade aansluitingen, biedt de hoofdtelefoon flexibiliteit voor zowel bedraad als draadloos gebruik. Gebruikers kunnen bovendien genieten van twee geluidsprofielen: ‘Hi-Fi’ voor een authentieke weergave en ‘Bass’ voor een krachtigere bas.

De IO-12 wordt in september/november 2023 op de markt verwacht en biedt een indrukwekkende batterijduur van 35 uur.

Met deze twee releases benadrukt DALI haar toewijding aan innovatie en kwaliteit in audio, en blijft ze een belangrijke speler in de high-end audio-industrie.